Gezilecek Yerler
Bodrum pek çok kalpte özel bir yer tutar. Türk sanaçı ve entellektüelleri için popüler bir yuvadır. Bodrum'da yaşadığı bilinen ilk yazar, "Halikarnas Balıkçısı" namıyla Cevat Şakir Kabaağaçlı'dır. Türkiye Cumhuriyeti'nin 1923 yılın da kurulmasın dan sonra, Cevat Şakir Kabaağaçlı, günün politikasına ters düşen görüşleri yüzünden Bodrum'a sürülmüştü. Buradaki yaşam hakkında yazdığı roman ve öyküler, kendisi gibi romantikleri buraya çekti ve bugünkü Bodrum'un keyfini çıkardığı o bohem atmosferin doğmasına büyük rol oynadı. Adının Türkiye'nin dışında pek bilinmemesine karşın, Cevat Şakir Kabaağaçlı en az Kral Mozolus kadar Bodrum'un ünlü sakinidir.
Yeşil ve mavinin tüm tonlarını ve uyumunu yılın 12 ayında görebileceğiniz cennet bir köşedir MARMARİS. Uzun kıyı şeridindeki koyların çokluğu,doğal liman oluşu, antik kentleri, doğal güzellikleri, MAVİ TUR imkanları, 800 teknelik yat limanının yanı sıra her türlü su sporlarına imkan sağlanması, Marmarisi turizm cenneti haline getiren karakteristik özellikler ve üstünlüklerdir.
Akdeniz iklimine sahip oluşu kışın bile denize girme imkanı sağlarken, etrafını saran sık ve yüksek çam ormanları ve dünyada Muğla yöresine özgü ağaçları ve geniş yapraklı çınar ağaçları, Marmaris'in yeşil dokusunun yapı taşlarıdır.
FETHIYE
Efsaneye göre mitolojik tanrı Apollon, Finike Kralı'nın en küçük kızına aşık olmuş. Utangaç ve içine kapanık bu kıza yaklaşmak için kendini yavru bir köpeğe dönüştürmüş. Kızın sevgisini kazanınca da, yakışıklı, genç bir erkek olarak ortaya çıkmış. Çift, çocuklarının adı Telmessos (Işıklar Diyarı) koymuş... Bir zamanların Telmessos'u Fethiye, bugün hem doğası, hem de tarihiyle büyülü bir yer.Nereye baksanız, bir güzellik sizi mıknatıs gibi çekiyor. Şövalye Adası'ndan toplanan çiçekler, Ölüdeniz'in berrak sularına savruluyor. Roma kalıntılarının Eşen'den savrulan tozları, Kelebekler Vadisi'nde kelebeklerin kanatlarında göz alıcı birer beneğe dönüşüyor. Lykia'nın göz bebeği, 2000'li yılların eşsiz turizm merkezi. Deniz, Thelmessos'a yüzyıllardır aşık, bütün saflığı ve güzelliği ile aşkının kıyısından ayrılmıyor.
KAŞ - KALKAN
Kaş'a bağlı olan Kalkan, içinde tarihi eserlerin bulunmamasına rağmen turizm açısından aranan bir merkezdir. Kaş - Fethiye yolu üzerinde yer alan eski adı "Kalamaki" olan Kalkan, Kaş'a 25 km uzaklıktadır. 1922'deki mübadelede burada bulunan halkın bir kısmı Yunanistan'a, bir kısmı da Avustralya'ya gitmiştir.
Yunanistan'a gidenler Atina yakınında "Kalamaki" adlı köyü kurarak yaşamlarını sürdürmektedirler. Bunların çocukları vatan hasretini gidermek için zaman zaman Kalkan'a gelip ziyarette bulunmaktadır.
Şehir MÖ 7. yy'da Lidya, MÖ 546'da Pers, MÖ 33'de Büyük Iskender hakimiyetine geçmiş olup Bergamalı Kral Attalos zamanında ise Attelia adında yeni bir şehir inşa edilmiştir.MS 4ncü yy'a kadar Roma İmparatorluğu'na bağlı kalmıştır. MS 7. yy'da Arap baskıncıları tarafından yerle bir edilmiştir.
MS 1207'de Selçuklular tarafından ele geçirilen şehrin en önemli kalıntıları Hadrianus Kapısı, Şehir Surları, Kesik Minare ve Yivli Minare'dir. Yivli Minare şehrin sembolü olarak kabul edilmiştir.