Bodrum-Hisarönü-Bodrum
BODRUM-HİSARÖNÜ KÖRFEZİ-BODRUM (7 GECE/8 GÜN)
GÜN 1
Teknelerinize saat 15.30’dan itibaren yerleşebilirsiniz. Servis akşam yemeği ile başlar ve geceleme Bodrum Limanı'nda yapılır.
GÜN 2
Kahvaltıdan sonra tur programı ve tekne hakkında temel bilgiler verilir. Sabah erken saatlerde Palamutbükü’ne doğru yola çıkılır. Öğle yemeği ve yüzme molasından sonra İnceburun’da geceleme yapılır.
GÜN 3
Kahvaltıdan sonra Aktur Koyu'na hareket edilir. İlk durağımız, Hisarönü Körfezi’yle Gökova Körfezi’ni ayıran yarımadanın en dar yerinde, Hisarönü tarafında bulunan Bencik Koyu; girişi çok dar olan ancak içeriye doğru yol alındığında eşsiz bir manzarayla karşılaşacağınız özel bir koydur. İ.Ö. 550’li yıllarda Knidoslular, Datça Yarımadası’na gelen Pers ordusuna karşı bir savunma hattı olarak yarımadanın bir kilometrelik en dar yerini kazarak açmak ve Gökova Körfezi’yle Hisarönü Körfezi’ni birleştirmek istemişler. Böylece iki deniz birleşecek, yarımada tam bir ada olacak, savunma kolaylaşacakmış. Büyük gayretlerle çalışma başlamış, ancak başarılamamış ve sonuçta Persler Knidos’a da sahip olmuşlardır. Bu tarihi yerde akşam yemeği ve geceleme yapılır.
GÜN 4
Sabah kahvaltısının ardından yüzme molası için Emel Sayın Koyu'na demirlenir. Sonra öğle yemeği için Orhaniye’ye hareket edilir. Orhaniye Koyu'nda “Kız Kumu” adı verilen ve deniz suyunun alçalıp yükselmesiyle oluşan doğal yapı olağanüstü bir görünüm sergiler. Sahilden denizin içerisine doğru, denizden yürünebilen kırmızımsı kum yolla ilgili çeşitli efsaneler anlatılır. Koydaki bir adacık üzerinde kale duvarları görülen antik dönemden kalıntılar bulunmaktadır. Akşam yemeği ve geceleme Selimiye’de yapılacaktır.
GÜN 5
Dirsekbükü Koyu'nda servis edilecek kahvaltının ardından yüzme ve öğle yemeği molası için küçük ve sevimli bir balıkçı kasabası olan Bozburun’a geçilir. Bozburun kıyıları zamanında sünger avcılığı ile meşhur olmuş bir yer. Süngercilik, günümüzde artık yöre halkı tarafından hem iyi gelir sağlamadığı hem de eski tekniklerle tehlikeli bir iş olduğu için bırakılmıştır. Bunun yerine günümüzde gulet tekneler inşa edilmeye başlanmıştır.
GÜN 6
Güne Datça’ya doğru hareket ile başlanır. Su, kumanya vb. ihtiyaçlar tedarik edilir. Akşam yemeği ve geceleme antik çağda bilim, mimarlık ve sanatta gelişmiş bir kent olan Knidos Limanı’nda yapılır. Çıplak Afrodit heykeline ev sahipliği yapan ve o çağlarda genelevleriyle ün yapan kent, zamanla uzak diyarlardan gelen gemicilerin ve Arap tacirlerin uğrak yeri haline gelmiştir. Şehirdeki kalıntıları görmek için sahilde kısa bir yürüyüş yapabilirsiniz.
GÜN 7
Erken saatlerde Karaada’ya doğru hareketin ardından kahvaltı ve yüzme molası için Poyraz Limanı’na demir atılır. Burası adanın güney tarafına bakan, turkuaz rengi sulara sahip çok güzel bir koydur. Akşam yemeği ve geceleme için Bodrum Limanı’na dönüş yapılır.
GÜN 8
Kahvaltıdan sonra 10.00'a kadar tekneden ayrılabilirsiniz.
ZİYARET EDİLECEK YERLER
-
Bodrum, Palamutbükü, İnceburun, Aktur, Bencik, Orhaniye, Selimiye, Dirsekbükü, Bozburun, Datça, Knidos, Karaada, Poyraz Limanı.
FİYATA DAHİL OLANLAR
- Yemek (kahvaltı, öğle, akşam yemekleri, öğle çayı).
- Yakıt, liman ücretleri, kullanım suyu, servis.
- Standart yat ekipmanları, masa oyunları, şnorkel, gözlük, olta.
- Misafirlerimiz atıştırmalık yiyecekler, meyve, yoğurt, fındık, çikolata gibi şeyler getirebilirler. (Bunlar teknede satılmamaktadır.)
- Temiz çarşaf ve banyo havlusu.
- Yat sigortası. (Kendi seyehat sigortanızı yaptırmanızı tavsiye ederiz.)
FİYATA DAHİL OLMAYANLAR
- Su dahil tüm içecekler uygun fiyata teknede satılmaktadır.
- Lütfen kendi içeceklerinizi tekneye getirmeyiniz.
- Lütfen kendi havlularınızı getiriniz.
- Arkeolojik siteler ve ulusal parklara giriş ücreti.
- Mürettebat bahşişi (%5) fiyata dahil değildir.
- Opsiyonel kara turları ve ören yeri girişleri, dalış ücretleri
NOT
-
Kötü hava ve ya deniz koşullarında program herhangi bir uyarıya gerek kalmadan değiştirilecektir.